Je writer’s block aanpakken?

Je cadeau

Ben je vastgelopen bij het schrijven? Dat geeft een naar gevoel, hè. Jammer is dat. Vooral als je geen kans ziet om weer op gang te komen. Daarmee verdwijnt de wens om een boek te schrijven niet, maar groeit de frustratie wel. Toch?

 

Uitweg uit je writer’s block

Er is een laagdrempelige uitweg. Met behulp van het schrijfboek De B van beginnen – met schrijven vind je zelf manieren om je writer’s block of schrijfblokkade aan te pakken. Én andere problemen die je ervaart bij het schrijven van non-fictieteksten.

 

Het is een naslagwerk met meer dan 295 schrijftips en schrijfadviezen voor non-fictieteksten, waar jij uithaalt wat je op dat moment nodig hebt. Je hoeft dus niet eerst het hele boek te lezen, maar kunt de schrijftips meteen toepassen. De meeste stappen zijn klein en niet moeilijk. Jij kunt daar ook mee uit de voeten.

 

De B van beginnen – met schrijven is een schrijfboek zonder strenge regels, waarin ik laat zien wat zich voor mij in de afgelopen decennia heeft bewezen bij het schrijven van non-fictieteksten (voor bedrijven en organisaties). Met veel voorbeelden, praktische oplossingen en simpele stappen. Om met vertrouwen aan de slag te gaan, in plaats van met bezorgdheid, schrijfangst of stress.

 

 

Voorbeeld van de schrijftips: begin met het leukste

Ik geef je graag een voorbeeld van een onderwerp uit het boek, om je een idee te geven van wat voor schrijfhulp voor non-fictieteksten je erin kunt verwachten:

 

Begin met het leukste

Elke keer dat je verdergaat met schrijven is er een beginmoment dat aanleiding kan geven voor twijfels, uitstelgedrag, het oud papier wegbrengen of wat maar belangrijker lijkt. Elke keer is er iets te overwinnen. Ik merk regelmatig dat het de eerste tien minuten van een schrijfsessie moeizaam gaat, omdat ik er weer in moet komen. Ik kan dan slecht knopen doorhakken. Maar als dat achter de rug is gaat het weer soepel, dus is zoiets geen reden om ontmoedigd te raken.

 

Dit werkt het allerbest, maar mag van veel mensen niet: met het leukste beginnen. Want je hebt niet altijd overal zin in. De vorm van de dag speelt een rol, het tijdstip, en zo zijn er vast nog wat factoren. Uiteraard zijn niet al die schrijftaken die je hebt bedacht, even leuk om te doen maar toch is één ervan het leukst. Want ook van tien stomme dingen is één het leukst. Begin daarmee. Het grote voordeel daarvan is dat je de drempel om te beginnen hebt geslecht en een ander voordeel is dat kleine klusjes snel klaar zijn. Dat geeft een goed gevoel en houdt de vaart erin, want als je nog tijd over hebt kies je weer het leukste om mee verder te gaan. En het motiveert, want je bent efficiënt bezig. En ten slotte: het geeft je de volgende keer ook weer zin om te beginnen.’

 

De vetgedrukte woorden hierboven verwijzen naar andere schrijftips in het boek. Wil je daar meer over weten, dan blader je bijvoorbeeld naar uitstellen. En bij uitstellen vind je weer nieuwe schrijftips om op door te lezen, zoals: creativiteit, stress, energie, deadline en planning.

Onderwerp cadeau: writer’s block

Om je een plezier te doen geef ik je graag een onderwerp cadeau, dat (nog) niet bij de rest van de schrijftips in het boek staat. Het gaat over: writer’s block. Een extraatje. Schrijfhulp waar je meteen gebruik van kunt maken.

 

Het geeft je een aardige indruk van wat je van het boek kunt verwachten. En het kan je meteen helpen met het aanpakken van jouw writer’s block. In het artikel vind je verwijzingen naar behulpzame onderwerpen die in het boek aan de orde komen, zoals: houding, lezer, parkeren, schrijfangst, schrijfoefeningen, schrijfproces, stemming, twijfel, vragen stellen.

 

Wil je meer lezen over De B van beginnen – met schrijven?

 

 

Het schrijfboek De B van beginnen – met schrijven bestellen 

Je hoeft het niet alleen te doen. Laat De B van beginnen – met schrijven jou helpen (€ 29,50 inclusief 9% btw, inclusief verzending binnen Nederland). Zodat je binnen een paar dagen verder kunt met je boek.

 

 

Bestel het nu meteen via barbara@schrijflab.com

 

 

Geef het bezorgadres door via de mail (na verzending krijg je je factuur).

 

De praktische gegevens:

ISBN 978-90-828119-0-2

prijs € 29,50 (inclusief 9 % btw en verzendkosten binnen Nederland)

164 pagina’s

formaat 20 x 20

 

Hoe snel heb je het in huis? Op werkdagen voor 17.00 uur besteld: de volgende dag (als alle partijen meewerken). En anders zo snel mogelijk.

 

Reacties van gebruikers

Of ze last hadden van een writer’s block of andere schrijfproblemen weet ik niet, maar dit is wat gebruikers zeggen over De B van beginnen – met schrijven:

 

‘Erg leuk om te lezen! Creatief en origineel en toegankelijk.’

‘Het is een heel prettig, lief boek, wat aanmoedigt tot schrijven, maar ook schrijfproblemen waar je tegenaan kan lopen, niet bagatelliseert, maar gewoon benoemt.‘

 

‘De tips zijn verpakt in lemma’s en vormen samen een soort encyclopedie. Je kunt beginnen met lezen waar je maar wilt, en van het ene lemma word je vanzelf doorverwezen naar het volgende. Handig!’

 

 

 

‘En dan ook nog eens heel persoonlijk en lekker leesbaar opgeschreven. Alleen het taalgebruik van de auteur moedigt al aan om te beginnen met schrijven. Want goh, ja, zo kan het ook!’

 

‘Een bijzonder laagdrempelig boek over schrijven. Door de opzet in korte onderwerpen is het handig het boek erbij te pakken als je wilt starten met je schrijfproces, of als je vastloopt. Het boek brengt je direct op ideeën om verder te gaan.’

 

Contact?

Fotograaf: Yon Gloudemans

 

Zeker weten dat het echt iets voor je is? Laten we het er even over hebben:

barbara@schrijflab.com of 0624551585