‘Wees persoonlijk’

Als je mij volgt krijg je vroeg of laat mee dat ‘persoonlijk’ op internet nogal een ding voor mij is. Want daarmee geef je bezoekers de kans om jou een beetje te leren kennen.

 

Eerst vrienden worden

Waarom zou je dat willen? Nou, omdat ze eerst een soort van vrienden met je willen worden, voordat ze iets bij je bestellen of van je kopen. Copywriter Stella Orange zegt het zo: Here’s the hint: strangers don’t buy from you. Neighbors, friends, friends of friends and colleagues do.

 

Persoonlijk is leuk

Ik laat het je even zien met een voorbeeld. Het Parool heeft op donderdag al jaren een rubriek, waarin iemand 5 platen noemt die meegaan naar een onbewoond eiland. De selectie is voorzien van persoonlijk commentaar en dat maakt het zo leuk [aha]: je krijgt een inkijkje in de voorkeuren van in dit geval acteur Eelco Smits (Parool, 18 sept. 2014). En je kunt bedenken of je het met hem eens bent.

 

Parool-rubriek Onbewoond eilandIemand een beetje leren kennen

Bij Eelco staat 50 words for snow van Kate Bush op nummer 2: ‘Kate Bush is een held,’ zegt hij, ‘en een groot kunstenaar en [nu komt het] als ze destijds in de clip van Wuthering heights niet zo met haar armen had gewapperd, werd ze nu door veel meer mensen serieus genomen.”’

 

Ik vind zoiets geweldig: een originele analyse en 1 woord (wapperen) dat dit hele fragment jeu geeft. Zo leer je Eelco een beetje kennen.

 

Daar kun jij ook voor zorgen met je website. Door je mening te geven, of iets te delen en erbij te zeggen wat jou daarin aanspreekt of juist niet.

 

 

 


Laat een reactie achter