De tijd als je vriend

23 februari 2018 | Geen categorie

Dat tijd je vriend is, dat is het standpunt van Handboek voor Tijd. Fijn idee.

 

Want de insteek van veel verbeter-jezelfboeken is dat je ál je tijd efficiënt zou moeten besteden. Of ál je energie. Daar zie ik weleens tegenop.

 

Handboek voor Tijd is niet zo’n boek. Daarin kom ik bijvoorbeeld Geniettijd tegen. Dat houdt in dat je een 1 uur per week vult met ledigheid. En een dagdeel per maand.

 

Het lijkt weinig maar ik kom daar nooit zomaar aan toe. Het is dan ook de bedoeling om het in je agenda te zetten. Goed advies.

 

 

En wat je dan doet om te genieten, daar hebben de auteurs ook iets over te melden:

 

‘Sterker nog, hoe nuttelozer je geniet-activiteit is in termen van output, hoe nuttiger het voor je is als input.’

 

Heerlijk, toch?

 

Nog een slimme tip

Wat ik ook een slimme tip vind (die hoort bij Rusttijd): zoveel mogelijk contrast creëren tussen wat je als werkactiviteit doet en je pauzes. Nooit bij nagedacht, maar volkomen logisch.

 

Bij mij betekent dat bij de laptop vandaan, bewegen, liefst even naar buiten. Deze week stond ik even in de deuropening en kwam er een voor mij nieuwe binnentuinbewoner aanvliegen: een staartmees! Prachtig beestje. En de perfecte afleiding van wat voor werk dan ook.

 

De tijd is van jou

Het Handboek voor Tijd zorgt ervoor dat de tijd je niet ontsnapt, maar dat je er sturing aan geeft. De insteek is dat de tijd van jou is. Een behulpzame vriend zelfs. Mooi beeld.

 

Wat ook heel mooi is: van de uitgever van het Handboek voor Tijd, mag ik een paar exemplaren weggeven. Laat me weten of je daarvoor in aanmerking wilt komen. Een mailtje sturen is genoeg (graag voor 1 maart).

 

Na 1 maart volgt een trekking om de gelukkige winnaars te bepalen en gaan de weggeef-exemplaren op weg naar hun toekomstige eigenaars.


Laat een reactie achter