Hoera! Schrijflab 2 jaar

De champagne ligt koud :-).

 

Binnenkort is er alweer wat te vieren, want Schrijflabs 2-jarige bestaan valt volstrekt toevallig samen met de ontwikkeling van een workshop over inhoud, waarmee ik vol op stoom ben.

 

Het is een beetje onduidelijk hoe oud Schrijflab exact is. Ik reken voor het gemak even vanaf het moment dat www.schrijflab.com in de lucht was > september 2014.

 

Makkelijker en leuker

Niet dat mij toen al exact voor ogen stond wat Schrijflab precies was. Ik dacht: mensen op een betere manier leren schrijven. Dat is ook waar.

 

Maar intussen heb ik ontdekt dat het vooral gaat om ‘makkelijker’ en ‘leuker’.

 

Schrijflab(schrijf)klas

 

Workshops

Het is sowieso een behoorlijke ontdekkingstocht. 2 jaar geleden had ik geen idee hoe ik het aan ging pakken.

 

Nou ja, ik ging vast workshops geven. Dat lag voor de hand.

 

En inderdaad. Dat doe ik (op 30 september de blogworkshop; in januari de inhoudworkshop, ik zeg het maar even :-)).

 

 

 

Nieuwe ideeën

De Schrijflab-bezoekers zijn cruciaal voor de groei van Schrijflab.

 

Want ideeën voor nieuwe initiatieven haal ik 9 van de 10 keer uit contacten met de Schrijflab-doelgroep. 1 van mijn favoriete bezigheden: de Schrijflab(schrijf)klas (beetje experimenteren en observeren in het Schrijflab :-)).

 

En de schrijfklasdeelnemers bezorgen me vaak onderwerpen voor de schrijftips die ik deel in de Tips & Trucs uit het Schrijflab.

 

Jij kan me ook laten weten welke vraag jij graag beantwoord wilt zien. Of welk dringend schrijfprobleem bij jou op verlossing wacht.

 

Graag zelfs!

 

 

InspiratieRee

En soms is er wat meer nodig. Voor de inhoudworkshop heb ik het Schrijflab even naar Limburg verplaatst, om een paar dagen achter elkaar door te werken.

 

Toen wist ik eerlijk gezegd nog niet of het echt mogelijk was wat ik wilde: namelijk ervoor zorgen dat jij weet wat de beste onderwerpen voor jou zijn, waar je die vindt en hoe je die vervolgens aanpakt.

 

Nou, ‘Limburg’ werkte als een dolle. Inspiratie te over, door het gezelschap en de omgeving. De workshop is intussen bijna klaar :-).

 

 

Tot september 2017, ofzo

Voor de komende periode (na de blogworkshop en de Schrijflab(schrijf)klas op 5 okt.) staan een paar nieuwe ideeën te trappelen (onder andere een serie video’szelfhulpvideo’s kan ik wel vast verklappen).

 

Voor als die workshop af is.

 

Nu al zin in!


Laat een reactie achter