Ontwikkelingen

Even omkijken naar het bijna voorbije jaar. Dat leverde ontwikkelingen op, op allerlei terreinen. Persoonlijke ontwikkeling: ik groei langzamerhand in mijn Schrijflab-rol en begin te ontdekken wat die allemaal in kan houden.

 

En ik groei ook in de zin dat ik meer durf. Dat is fijn, hoor. Eerder was ik best wel een lafaard. Dat kan dus zomaar veranderen. Ik doe dingen nu gewoon, ook als ik het eng vind (nou en). En die hartkloppingen zijn zo over.8 superhandige schrijftips cadeau

 

Schrijflab-ontwikkelingen

In het Schrijflab zijn er ook ontwikkelingen. Eerst was er een nieuwsbrief (sinds november 2014), de gratis Tips en Trucs uit het Schrijflab, waarbij je nu trouwens 14 8 superhandige schrijftips cadeau krijgt.

 

Schrijflab Live schoolbord_zwart-witSinds september is er, onregelmatig, een schrijfklas, Schrijflab Live, waarbij je altijd aan kunt haken, aan wat voor tekst je ook werkt.

 

Beeld WorkshopEn je kunt een individuele Schrijflabsessie boeken.

 

Volgend jaar (vrijdag 22 april) komt er in ieder geval een workshop bij (Sneller, makkelijker en effectiever bloggen, in 6 stappen), maar dat zouden er zo maar meer kunnen worden.

 

Groeien gaat zo op een organische manier. Ik pik op waar behoefte aan is. Vervolgens moet ik eerst zelf begrijpen hoe ik iets kan doen, hoe ik een middel in kan zetten. En dan gaat het de buitenwereld in.

 

Sensationeel

Wat ik echt sensationeel vond: ik hoorde dat een abonnee de Tips & Trucs uit het Schrijflab aanprees bij iemand anders. Gebeurt misschien wel vaker, maar dan zonder dat ik het weet…

 

Het ging zo: op een vrijdagavond ging vriendin A. eten met E., een vriendin van haar die ik niet ken. Deze E. wist niet dat A. en ik bevriend zijn. En de mij onbekende E. begon mijn Tips & Trucs aan te prijzen bij A.! Wat A. mij later vertelde :-). Geweldig!

 

Iets minder sensationeel, maar even geweldig vind ik het als mensen de moeite nemen om hun waardering te laten blijken voor de Tips & Trucs.

 

©Michel Szulc Krzyzanowski

©Michel Szulc Krzyzanowski

Zoals professioneel fotograaf Michel Szulc Krzynanowski die mij van de zomer een versgemaakte foto toestuurde. Dat en andere reacties motiveren enorm.

 

Andere hoogtepunten

Ja, andere hoogtepunten. De schrijflabklassen vond ik een groot genoegen. Zo leuk om te zien dat mensen hun twijfels achter zich laten en heel productief worden met schrijven. En het nog leuk vinden ook! Doel bereikt.

Schrijflabsessie

 

Voor mij is het een feestje om 1-op-1-Schrijflabsessies te doen. Ik vind het superleuk om mensen precies te geven wat ze nodig hebben, zodat ze in korte tijd een grote stap voorwaarts maken.

 

Waar gaat dat dan over? Nou, bijvoorbeeld over:

 

  • Ik wil een blog én een nieuwsbrief, hoe pak ik dat aan?
  • Hoe maak ik mijn tekst aantrekkelijk voor mijn lezers?
  • Hoe schrijf ik voor internet, en hoe presenteer ik mijn webteksten vervolgens?

 

Het werkt

Dit jaar heeft Schrijflab zich voor mij bewezen. Mijn ideeën over hoe je op een prettige, toegankelijke manier beter kunt leren schrijven, werken. Mijn klanten zijn dik tevreden.

 

En wat voor mij dan ook nog heel leuk is: het is een enorm plezier om te doen en voelt totaal niet als werk. Het is inspirerend en brengt me steeds op nieuwe ideeën.

 

Ik ga voorlopig door op de ingeslagen weg. En luister daarbij heel graag naar jouw inbreng.


Laat een reactie achter