Wie zit er achter Schrijflab?

Schrijflab is een initiatief van mij: Barbara Trappenburg.

 

Jaren geleden kwam ik alsmaar mensen tegen die moeite hadden met het schrijven van non-fictieteksten. Die teksten waren belangrijk voor ze, omdat ze een goed verhaal hadden dat verteld moest worden.

 

Maar het schrijfproces, brrr.

 

Als ik hoorde met wat voor schrijfproblemen ze kampten (zoals moeite om te beginnen) wist ik altijd meteen hoe je dat simpel kon oplossen. En ik vond het ook superleuk om hen te helpen makkelijker te schrijven. Met kleine stappen zodat iedereen echt meteen resultaat bereikt.

 

Daarom bestaat Schrijflab, sinds 2014.

 

 

Waar ik van hou

Behalve van schrijven en mensen daarin begeleiden hou ik van gezelligheid, lekker eten, Italië, winkelen, boeken, films, natuur, tuinieren, koken, sport.

 

Ik begin de dag het liefst met zwemmen (dat is echt mijn zen-moment). Fotograferen doe ik met steeds meer plezier  ———>

 

En een van mijn favoriete momenten in de week is zaterdagochtend: de zaterdagkranten doorbladeren met een espresso erbij.

 

 

Rijksuniversiteit Groningen

Rijksuniversiteit Groningen

Communicatieopleiding gedaan
Ik heb natuurlijk ooit een opleiding gedaan: een universitaire studie over communicatie, taal en media. Nog steeds een goeie, degelijke basis.

 

 

Schrijfexpert geworden
Na mijn studie heb ik geruime tijd gewerkt, een jaartje of 17. Meestal in functies waarbij communicatie nogal belangrijk was:

  • in het bedrijfsleven
  • bij universiteiten
  • in de literaire wereld
  • ook weleens bij een non-profitorganisatie
  • en verder vooral bij televisie

 

Op LinkedIn staat alles wel zo’n beetje. Brede ervaring, dus, en met nog eens jaren werk- en schrijfervaring vanuit mijn eigen bedrijf ben ik schrijfexpert geworden.

 

Meer weten?
Nou, dan moeten we het echt op een gesprek aan laten komen. Via de telefoon (+31624551585), Zoom of in het echt. Laat me weten wat je wilt.